V četrtek, 16. 6. 2016 so sedmošolci preživeli zanimiv “nedeževen”, čeprav oblačen in vetroven, dan na slovenski obali. Na naravoslovnem dnevu so spoznali naš zaščiten nacionalni park Sečoveljske soline, pomemben življenjski prostor za številne ptice. Spoznali so njegove posebne prebivalce: solinskega rakca in ribo solinarko ter slanoljubne rastline. Predstavljeno jim je bilo ohranjanje kulturne dediščine pridelovanja kuhinjske soli najboljše kvalitete na tradicionalni način.

Ko so se peljali skozi Portorož proti Piranu, so imeli edinstveno priložnost videti številne motorje Harley Davidson, ki so se zbirali na evrpskem srečanju v Portorožu.

V Piranu so si ogledali akvarij in ponovili razvrščanje živali, ki jih najdemo v Jadranskem morju. Posebno doživetje pa je bil obisk Muzeja polžev in školjk, kjer so bile razstavljene raznovrstne lupine teh veličastnih mehkužcev.

Piko na i pa je predstavljal sproščen sprehod po Tartinijevem trgu, sladkanje s sladoledom oz. kakimi drugimi dobrotami. Ploha nas je ujela šele na avtobusu, ko smo se polni novih doživetij vračali domov.

Vodja ND: mag. Katarina Vodopivec Kolar

 

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost