Select Page

4.10. 2024 smo se z avtobusom odpravili v Piran. Ko smo prispeli smo odložili prtljago in  začeli s prvimi dejavnostmi.

1.DAN

Odpravili smo se na Tartinijev trg, tam pa smo se na zabaven način spoznali z igro s karticami. Po končanem spoznavanju smo se napotili v mestno hišo in si z vodstvom ogledali sliko Tintoretta, ki so jo Benetke podarile Piranu. Potem smo se še bolje spoznavali z igrico BINGO in se nato odpravili na kosilo v naše prenočišče. Po kosilu smo se namestili v sobe in imeli kratek počitek. Ko smo se spočili, smo se razdelili v 2 skupini. Prva skupina se je z učiteljico Katarino odpravila na čuječ sprehod po Piranu. Ustavili smo se pri obali in tam so potekale še druge vaje čuječnosti. Druga skupina pa se je preizkusila v obsežnosti svoje domišljije z raznoraznimi pripomočki z učiteljico Natašo. Nato sta se skupini zamenjali. Po končanih dejavnostih smo imeli večerjo, po večerji pa je sledila intenzivna debata. Učenci so se res potrudili pri zagovarjanju svojih nasprotnih argumentov. Nato je nastopil čas za spanje.

2.DAN

Ko smo se zbudili, smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo pospravili sobe in pripravili prtljago za odhod. Skupaj smo se odpravili v Fieso in tam začeli z CŠOD misijo s pomočjo mobilnih telefonov. CŠOD misija je potekala od Fiese do Pirana, samostojno smo raziskovali zanimive točke in se učili. Imeli smo omejen čas, na koncu smo se zbrali na Tartinijevem trgu in razglasili zmagovalce. Tam smo imeli še nekaj minut prostih nato pa smo se odpravili nazaj v dom. Na terasi doma so potekale še zadnje povezovalne dejavnosti z učiteljico Petro. S pantomimo smo prikazovali skupinske slike in pregovore. Zelo smo se zabavali. Nato smo se odpravili na avtobusno postajo in se z avtobusom odpravili domov.

Vsi učenci smo uživali v taboru in si našli nove prijatelje ter se še bolj povezali s temi, ki jih že poznamo. Z veseljem se bomo udeležili doživljajskega tabora še naslednje leto.

                                                           Napisale: učenke 8.i

Objava bo prestavljena v arhiv dne: torek 31 decembra, 2024

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost