V soboto, 1. 12. 2018, smo se učenci 7., 8. in 9. razreda v jutranjih urah, odpravili v Salzburg. Vožnja je bila zabavna in hkrati poučna, saj je naša vodička Katja, celo pot govorila izredno zanimive stvari o Salzburgu in o Avstriji nasploh. Vsi smo jo z zanimanjem poslušali.

Ko smo po treh urah vožnje in po prečkanju tunela Karavanke prispeli na cilj, smo se najprej sprehodili po lepem in ljubkem mestu, obdanem z gorami, nad katerim stoji veličastna trdnjava. Po tem smo šli v Hišo Narave, ki je bila res izjemna, zabavna in poučna. Najbolj všeč nama je bil tako imenovani »Science Lab«, kjer smo lahko sami izvajali eksperimente in smo se poleg tega še ogromno naučili. Nato smo sami lahko šli nekaj pojest na glavno nakupovalno ulico v Salzburgu. Po tem smo se odpravili na pot domov. Vožnja domov je bila še bolj zabavna, manjkalo ni dobre glasbe in zabave.

Osebno nama je bil izlet v Salzburg zelo všeč, saj smo se zelo zabavali, veliko naučili in spletli še tesnejše prijateljske odnose. Naša vodička je bila izredno sposobna in razgledana. Skratka, izlet je bil super!

                                                                                              Matic Gorenc, 9.B

                                                                                                Lev Glumac, 8.C

(Skupno 345 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost