V šolskem letu 2015/16 je OŠ Domžale aktivno vstopila v prvi eTwinning projekt VRTIMO SE NA VRTU.

eTwinning je skupnost za evropske šole, ki nudi platformo zaposlenim (učiteljem, ravnateljem, knjižničarjem itd.), ki delajo na šoli v eni izmed evropskih držav ter jim omogoča komunikacijo, sodelovanje, razvijanje projektov, izmenjavo, skratka, da se počutijo del najbolj vznemirljive učne skupnosti v Evropi.

Akcija eTwinning spodbuja sodelovanje evropskih šol s pomočjo informacijskih in komunikacijskih tehnologij (ICT), tako da nudi podporo, orodja in storitve, ki šolam poenostavljajo oblikovanje kratkoročnih in dolgoročnih partnerstev na katerem koli predmetnem področju.

Več: https://www.etwinning.net/sl/pub/discover/what_is_etwinning.htm

V projekt so poleg naše šole vključene še: OŠ Dolenjske toplice, OŠ Borovje in OŠ Frana Krste iz Zagreba ter Dječji vrtić Varaždin.

eTwinning_logo_sola

Vse vključene šole in vrtec že obdelujemo oz. načrtujejo postavitev šolskega vrta. Med seboj se bomo spoznavali, si izmenjevali izkušnje in nasvete glede dejavnosti na šolskih vrtovih ter spoznavali podobnosti in razlike.

Od januarja 2016 dalje bomo mesečno izdajali spletni časopis dejavnosti pri načrtovanju in delu na šolskem vrtu.

Mentorica projekta na OŠ Domžale je mag. Katarina Vodopivec Kolar, ki v okviru krožka ŠOLSKI EKOVRT ter izbirnih predmetov OKOLJSKA VZGOJA, z učenci ureja šolski ekovrt. Sodelovali bodo tudi učenci 5.c razreda, ki bodo v okviru pouka pri NIT pripravljali sadike za šolski ekovrt ter pomagali skrbeti zanj, pod mentorstvom razredničarke mag. Urške Gorjan.

Prvi utrinek vtisov dela na šolskem vrtu so pripravili fantje, ki obiskujejo izbirni predmet OKOLJSKA VZGOJA 2. V jesenskih mesecih so pridno zavihali rokave in poprijeli za vrtno orodje ter urejali vrt ter obirali plodove. Nato so še spoznavali nova IKT spletna orodja in pripravili zanimivo predstavitev, ki so jo delili s partnerji projekta, dostopno na spodnji povezavi:

http://padlet.com/kvk_sola/3xjvgj1276v5

(Skupno 615 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost