V petek, 6.10.2023 smo se učenci OŠ Domžale odpravili na dvodnevni  likovni tabor, ki je potekal v Piranu. Devetindvajset navdušenih likovnikov smo skupaj z učiteljicama Anito Novak in Miro Marinšek likovno ustvarjali, spoznavali mesto Piran in se naučili veliko zanimivosti.

Bivali smo v Mladinskem domu, kjer so nas pričakali prijazni zaposleni. Najprej smo se namestili po sobah, nato pa smo imeli slastno kosilo. Po kosilu smo se odpravili na sprehod po mestu.  Obiskali smo cerkev sv. Jurija, nato pa Tartinijev trg, kjer smo likovno ustvarjali. Vsak izmed nas si je izbral likovni motiv (okolica Tartinijevega trga) in likovno ustvarjal z različnimi likovnimi tehnikami in materiali.

V  dom smo se vrnili pozno popoldne, kjer so za nas pripravili okusno večerjo. Po večerji smo skupaj odšli na krajši sprehod in si privoščili sladoled in manjši spominek.

Drugi dan smo prav tako obiskali mestni trg. S pomočjo učnega lista, ki sta ga pripravili učiteljici, smo izvedeli veliko zanimivosti o mestu. Prav tako pa smo tudi ta dan likovno ustvarjali.  Učiteljica Anita nam je dala nekaj napotkov. S slikarsko tehniko (slikanje z barvami)  smo se seznanili, kako poudariti globino prostora.

Pozno popoldne smo se počasi vračali domov, vsi smo bili navdušeni in polni lepih spominov.

                                                                                                                                    Ema Kopše, 8. b

(Skupno 269 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost