V soboto, 27. 1. 2024, smo na Osnovni šoli Domžale gostili debatni turnir, ki se ga je udeležilo 121 debaterjev in debaterk v 43 skupinah iz vse Slovenije. 

Turnir je bil del projekta Mojstri digitalne prihodnosti, ki ga vodi Centralna Banka Slovenije, zato je izgledal malo drugače. V soboto so se namreč namesto običajnega finala 4 najboljše ekipe pomerile v polfinalih, 2 najvišje uvrščeni skupini neizkušenih govorcev pa sta debatirali v finalu začetnikov. 

Borili so se za potovanje v Frankfurt, ki si ga je prislužila najboljša začetniška ekipa ter zmagovalci turnirja, ki bodo znani 11. 5. po slavnostnem finalu, v katerem se bosta z besedami spopadli 2 najboljši ekipi.

Našo šolo so zastopale 3 ekipe. 

Grdi rački, ki so jih sestavljali Zara Kosec, Sara Božulič ter Tom Milek, so bili 10. najboljša ekipa tega turnirja.

Članice ekipe Mariposas so bile Tinja Fetih, Neža Drenovec ter Neva Vidic. Debaterke so si delile 6. mesto med najboljšimi govorci.

Ekipo Hitrih lenivcev pa so sestavljali Viktorija Vugrinec, Žan Skube ter Jan Skube. Jan se je posamezno uvrstil na 3. mesto, Žan pa je bil najboljši debater tega turnirja.

Ekipi Mariposas in Hitri lenivci pa sta se obe uvrstili v polfinale, kjer sta svoja nasprotnika z drugih šol uspešno premagali. To torej pomeni, da so se Tinja, Neža, Neva, Viktorija, Žan ter Jan najbolj izkazali in se bodo maja v velikem finalu pomerili drug proti drugemu. 

Sobotni večer smo Domžalčani torej izkoristili za praznovanje tega izjemnega dosežka.

Ta turnir je bil za našo šolo najuspešnejši do sedaj, zato smo na debaterje lahko zelo zelo ponosni. Vse to pa ne bi bilo možno brez naših mentorjev. Debaterji se iskreno zahvaljujemo gospe Miri Marinšek, ki nam je vse skupaj sploh omogočila ter bivšim učencem naše šole, Maticu, Roku, Izaku ter Mili, ki so nas na tekmovanje pripravljali. 

                                                                                                  Neva Vidic, 9. c

Objava bo prestavljena v arhiv: sobota 9 marca, 2024

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost