Na vroč poletni dan so se šestošolci odpravili v Ljubljano, pred BIološko središče, na raznolike in pestre botanične delavnice v sklopu dogodka: Dan očarljivih rastlin.

Vsaka skupina je spoznala 10 različnih delavnic na različnih stojnicah, povezanih z očarljivostjo rastlin. Spoznali so hranilne vrednosti sadja in zelenjave ob pripravi smutijev, posladkali so se ob hranilnih snoveh v rastlinah, spoznali so očarljivo jagodičevje. Znanstveno so si pod mikrosopom ogledali notranjost rastlin, alge, rokovali so s pipetami. Očarani so bili nad raznolikostjo različnega lesa, se navduševali nad prikazom transporta vode v rastlini, spoznali mesojedke in invazivke.

Zelo zanimivo je bilo določanje lesnatih rastlin s pomočjo interaktivnega določevalnega ključa na tabličnih računalnikih, kar dokazuje, da je tehnologija lahko tudi zelo uporabna kot didaktični pripomoček, predvem pri terenskem raziskovanju.

Učenci in učitelji smo bili navdušeni nad očarljivostjo botaničnih delavnic in tak dan dejavnosti bomo vsekakor še ponovili.

Vodja ND: mag. Katarina Vodopivec Kolar

(Skupno 539 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost