DAN ZEMLJE

 

V petek, 19. 4. 2019, smo drugošolci naravoslovni dan posvetili našemu planetu, Zemlji. Ogledali smo si izročke z naslovom Skrbimo za okolje, ob katerih so učenci povedali tudi svoje izkušnje. Pogovarjali smo se o pomembnih dejanjih, s katerimi lahko vsak izmed nas vsakodnevno prispeva k ohranjanju okolja. Sklenili smo, da bomo večkrat prišli v šolo peš, da bomo v šoli in doma varčevali s pitno vodo, plastičnimi kozarci, papirnati brisačkami, da bomo ugašali luči, ločevali odpadke, po nakupih hodili s cekarjem, košaro ali vrečko iz blaga, sadili nove rastline, kompostirali …

Po pogovoru smo nekaj idej za varčevanje prikazali v miselnem vzorcu, nato pa smo od besed prešli k dejanjem. Nekaj minut smo namenili našim rastlinam na okenski polici, ki smo jih posadili in posejali sami, zato vsakodnevno preverjamo rast in rastne pogoje.

Že nekaj dni prej smo zbirali odpadni material. Uporabili smo ga za izdelavo nečesa novega. Iz papirnatih vrečk in prtičkov smo ustvarili cvetoča drevesa, iz tulcev toaletnega papirja jazbečarje in iz škatlic trikotnega sira pikapolonice.

Naši izdelki nas bodo še dolgo spominjali na poučen in zanimiv naravoslovni dan ter na odgovoren odnos do okolja.

Zapisala in fotografirala

Aleksandra Starin

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost