V mesecu juliju in avgustu smo iz sredstev šolskega sklada nakupili naslednje knjige, ki vas že čakajo v knjižnicah matične in podružnične šole:

Prva triada – iz jubilejne zbirke Čebelica

JURCA, Branka: Snežaki v vrtcu

V pravljici priznane slovenske avtorice Branke Jurca spoznajte čarobna snežaka, med katerima se razplete ganljivo prijateljstvo. Posebna priložnost za vse nas, da se potopimo v čarobni svet snežnih radosti, občutij in skupnih trenutkov branja, ki bodo ostali v spominu kot neprecenljivi trenutki povezanosti.

MARINŠEK, Darja: Pozabljiva stonoga

Mami se mudi, mala stonoga pa ne bi šla rada v vrtec. A mama vztraja. Slikaniški prvenec Darje Marinšek je prisrčna zgodba z nenavadnim preobratom, ki jo boste prebirali znova in znova. Z neverjetno močjo in mnogimi pravljičnimi detajli jo je upodobila Hana Stupica.

RODARI, Gianni: Miška iz stripov

Miška iz stripov se je naveličala živeti med časopisnimi stranmi. Zaželela si je zamenjati okus po papirju z okusom po siru, zato je skočila iz stripa v svet iz mesa in kosti. Zgodba o nenavadni miški je polna hudomušnosti, hkrati pa je rahločutno branje za najmlajše.

REMŠKAR, Slavica: Kako je Izidor ovčice nosil

Včasih je težko zaspati. A če preberemo to slikanico, poslušalci zaspijo, še preden se pravljica konča. Ne verjamete? Prisluhnite pripovedi! Še preden bo Izidor prenesel čez reko vse ovce in ovne, jagenjčke in ovčice, boste podlegli čarovniji.

PRAVLJICA o modrem plaščku

Kako lep plašček je mama sešila dečku. Nosil ga je iz dneva v dan, iz tedna v teden. In kaj se je zgodilo, ko ga je že čisto ponosil?

ROZMAN, Andrej: Balon Velikon

Kaj, če bi vas visoko nad resničnost popeljal velikanski balon? Naj vas navduši ta noro dobra slikanica, ki govori o nepredstavljivi moči domišljije.

KOŠUTA, Miroslav

Morje je poklicalo svizca. »Grem gledat morje!« je vzkliknil. Pridružili so se mu: kozorog, petelin, račka, lisica, volk in medved. In kaj se je zgodilo, ko so zagledali morje?

Tretja triada

TOLKIEN: Gospodar prstanov – nov prevod, na voljo v Ihanu

Delo, ki je v avtorjevi glavi nastajalo med tem, ko se je boril v prvi svetovni vojni, pisal pa ga je kar 20 let, v sebi skriva močna sporočila o boju med dobrim in zlim ter pravem prijateljstvu. 


(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost