Nakup knjig je omogočil Šolski sklad iz svojih sredstev.

Ker smo pri zadnjih nakupih gradiva kupili knjige za učence prve in druge triade, smo se tokrat odločili, da kupimo nekaj knjig za učence tretje triade.

Sebastijan Pregelj: Coprnica pod gradom

To je prva knjiga iz serije Zgodbe vojvodine Kranjske, ki se dogaja v času Janeza Vajkarda Valvasorja. Ima podlago v zgodovini slovenskih krajev, ki pa je domišljijsko pregnetena v napete prigode. V zgodbi sledimo prvoosebni pripovedi Valvasorjevega mladega oproda Martina, ki učenega moža spremlja na raziskovanjih, kjer vidi in sliši marsikaj nenavadnega, nedoumljivega in strašljivega. V prvi knjigi se posveča čarovnicam in lovu nanje ter izpiše napeto pustolovščino, ki jo sklene s poučnim dodatkom.

Nejka Omahen Šikonja: Vihar v meni

Po nekaj letih je izšla nova knjige Nejke Omahen Šikonja. Zakaj si želi biti Tjaša nevidna? Je res Viktorija boljša od drugih? V koga se zaljubi Anej? In kaj se plete po glavah staršem in učiteljem? Seveda je povsem nemogoče, da najstniki na koncu šolskega leta ne bi bili drugačni kot na začetku. Zgodba nas nemudoma ujame v zapleten in napet čustveni svet junakov, ki so na (še eni) prelomnici svojega življenja – čakata jih namreč konec osnovne šole in valeta.

Kate Constable: Januarske zvezde

Clancy in njena starejša sestra Tash obiščeta dedka, ki po možganski kapi ne govori več, in ga po nenavadnem spletu okoliščin »ugrabita« iz doma za starejše. V želji, da mu poiščejo boljši dom, se skupaj podajo na drzno in pustolovščin polno popotovanje, na katerem ne manjka neobičajnih preprek.

Igor Karlovšek: Peta osebna

Domen zaradi maminih finančnih težav konča tako rekoč na koncu sveta – v Selcih. Tam ga čakajo nov dom, nova šola in novo košarkarsko igrišče. Domen je namreč obetaven športnik, ki živi samo za košarko. Toda nekega dne se njegov svet postavi na glavo, nepričakovani dogodki pa usodno zarežejo v njegovo prihodnost.

Gabi Kreslehner: Nik odide

Nik je tipičen izobčenec: je dober učenec, marsikaj ga zanima, vendar je majhen, sramežljiv, povrhu vsega se rad drži zase. Na piko ga vzame skupina štirih razrednih frajerjev in ga dnevno nadleguje. Kaj storiti, ko vsi gledajo stran? Nasilje namreč ne izgine samo od sebe. In Nik to dobro ve, zato se v nekem trenutku postavi zase. Toda stvari gredo predaleč in znajde se pred največjo preizkušnjo v življenju.

Najlepša hvala Šolskemu skladu za razumevanje in pomoč pri nakupu knjig.

Sonja Drovenik, vodja šolske knjižnice

Domžale, januar 2024

Objava bo prestavljena v arhiv: petek 22 marca, 2024

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost