Tudi letos se je naša šola pridružila projektu »Rastem s knjigo« v okviru Ministrstva za kulturo in Zveze splošnih knjižnic Slovenije. Namen projekta je pritegniti učence k nadaljnjemu branju, saj je to starost, ko se zgodi največji bralni osip.

Za učence 7. a smo projekt izvedli 3.10. 2016, za učence 7. b 21.10. 2016, za učence 7. c 17. 10. 2016 in za učence 7. d 18. 10. 2016. Ob 8.00 so se učenci vsakič zbrali pred šolo in se napotili proti Knjižnici Domžale.

Tam jih je sprejela prijazna knjižničarka z oddelka za otroke in mladino, ki jim je predstavila zgodovino knjižnice, gradivo, ki ga imajo, kako je razporejeno na oddelku za otroke in mladino ter kako se lahko učenci vpišejo v knjižnico.

Učencem je predstavila tudi možnost rezervacije knjig prek aplikacije Moja knjižnica v sistemu COBISS.

Učenci so si ogledali tudi kratek film o knjigi Vinka Möderndorferja: »Kit na plaži«, ki so jo prejeli vsi učenci. Ogledate si ga lahko na povezavi: http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/videovsebine/.

Nato so se odpravili nazaj v šolo.

Učenci radi sodelujejo v projektu, pa tudi učiteljice slovenščine knjige, ki so jih učenci dobili, uporabijo za eno od knjig za obvezno domače branje in tako tudi poskrbijo, da vsi učenci knjige res preberejo.

Sonja Drovenik, vodja projekta

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost